23 de marzo de 2010

Compota de fruites al tè - Compota de frutas al té

Les compotes són un d´aquells postres que de tant en tant ens ve de gust menjar. Son fàcils de fer i fan festa al final del apat. Es un altre manera de menjar aquelles fruites assecades que sempre faig servir per a acompanyar o cuinar carn o aus.

Las compotas son uno de aquellos postres que de vez en cuando nos apetece comer. Son fáciles de preparar y hacen especial el final de una comida. Es otra forma de comer los frutos secos que siempre hago servir para acompañar o cocinar carnes o aves.



Ingredientes:

  • 2 bolsitas de té Earl Grey
  • 100 gr. de ciruelas pasas sin hueso
  • 100 gr. de orejones de albaricoque
  • 1 mango
  • 1 naranja
  • 1 rama de canela
  • azúcar (en este caso puse azúcar moscovado)

Preparación:

Hervir agua para dos tazas de té y cuando hierva verterlo encima de las dos bolsitas de té Earl Grey. Dejarlo en infusión unos 5 minutos.

Mientras poner en un bol los frutos secos junto con la piel, el zumo de la naranja y la rama de canela. Añadir el té y dejarlo en maeración un mínimo de 12 horas.

Trasladar los ingredientes del bol, incluido el jugo de la maceración, a una cazuela y añadir dos cucharadas de azúcar ( si se quiere más dulce puede añadirse más azúcar) y cocer durante 20 minutos a fuego suave. Mientras pelar los mangos y cortarlos en trozos regulares. Añadir los mangos a la cazuela y dejarlo cocer unos 10 minutos más.

Este tipo de compotas admite todo tipo de frutas así que podeis prepararla quitando o añadiendo las que más os gusten.

Con este plato participo en el HEMC propuesto por La Mambalina "Postres hechos con té"

hemc 42 - postres con té

Carpe Diem!

18 comentarios:

  1. Estic d'acord amb tu, la compota sempre fa festa i és una manera saborosa de menjar la fruita que a vegades tant costa!!! El toc del te és una delícia. Molts petons.

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  2. Vermells:
    Amb el toc de tè i canyella queda molt suau i gustos. El meu fill estava encantat de menjar "aquestes fruites arrugades".
    Petons!

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  3. ¿¿¿Al té??? Nunca se me habría ocurrido, y tengo unos tés que traje de Londres este verano fantásticos, de modo que pondré la receta en práctica sin tardar.

    Un besín.

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  4. Que original!!! i segur que esta molt bo...igual així mengem mes fruita?
    petons

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  5. Una recepta fantàstica i molt versàtil, ideal per prendre soles o per acompanyar un iogurt... bon´ssimes i molt aromàtiques!

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  6. nunca he probado un postre así, me parece de lo más original.
    bs!

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  7. Seguro que estan buenisimas!Que original al te, nunca se me habria ocurrido,prepararlas asi.
    Besets.

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  8. Creu que es un "plat" que fa hivern, el toc del te el trobo força interessant. M'agradaaaaa!!!!!!

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  9. Deu estar delicios Pilar
    Ets un As a la cuina yu si que fas que cada dia sigui una festa.
    Petons

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  10. Quina pinta!!!Es una de les coses que més m'agraden per desprès d'un bon àpat, i aquesta amb tè pot ser boníssima. Petons bonica

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  11. Nunca lo he probado, seguro que es una delicia...
    Un beso

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  12. Mmmmmmmmmmmmmm! T'ha quedat alguna coseta pel cap de setmana?

    Petons,
    Anna

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  13. Pilar, la compota és una deliciosa manera de menjar fruita ja sigui sola o d'acompanyament. I a la teva jo hi afegiré una mica de poma. :)
    Petons!

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  14. Una compota deliciosa, i amb té que m' agrada moltíssim...
    ptns

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  15. que sencill! jo pensava que era molt més complicat!
    prenc nota!
    petonets i bona setmana

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  16. Tan sencillo de preparar y tan delicioso. Estas recetas son mis favoritas.

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  17. Hola amiguita!! ya te extrañaba :). Que buena tu receta, me gusta mucho, porque no tengo nada igual ;).
    Un postre con frutas siempre será más sano..
    un besote
    Gaby

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  18. Muchas gracias a todos por vuestros comentarios! Siento no haber podido contestar antes.

    Nieves:
    Ummm, el té londinense, no sé porque pero esta delicioso.
    Besos!

    Núria:
    Sembla un postre més elaborat però al cap i a la fi es fruita, així que perfecte.
    Petons!

    Gemma:
    Doncs l´idea del iogurt es genial! I també pot quedar be amb formatge tipus mato.
    Petons!

    Eva:
    Para variar va muy bien.
    Besos!

    Mesilda:
    Quedan muy suaves y aromáticas. Seguro que te gustan.
    Petons!

    Dolorss:
    No pensis... a l´estiu ben fresquet de la nevera també está molt bo.
    Petons!

    Marisabel:
    Aisss, que em faràs possar vermella! Tinc sort que a casa els hi agrada les coses que faig. De totes maneres de vegades, deu ni do el desastres que surten, jaja.
    Petons!

    Elvira:
    Per variar de pastissos i dolços es una bona alternativa.
    Petons!

    Mar:
    Bienvenida! En casa les gusta mucho.
    Saludos!

    Anna:
    No, ens ho hem crospit tot, jaja. Però per el proper apat et farè una variació.... surprise! jeje.
    Petons!

    Mercè:
    Gràcies per l´idea. Amb poma ha de quedar genial!
    Petons!

    ANNAFS:
    Doncs si la fas ja veuràs com t´agradarà molt. Es molt aromática i suau.
    Petons!

    Ivana:
    Que va, res de complicat! Es un d´aquells postres que pots deixar preparat i ja veus que senzill.
    Petons!

    Ben:
    Por supuesto. Ideal para cuando no queremos complicarnos mucho.
    Saludos!

    Gaby:
    Hola guapa! Después de una comida copiosa va genial.
    Besos!

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